Trifle met frambozen en chocolade
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade, grof gehakt
- 125 ml slagroom
- 1 ei, gesplitst
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
- 85 g frambozenjelly (Dr. Oetker)
- 200 g chocoladecake
- 60 ml koffielikeur
- 135 g frambozen
- 300 ml slagroom, extra
Bereiden
Verwarm de chocolade met de slagroom al roerend in een steelpannetje op laag vuur tot u een gladde saus heeft (de saus mag niet koken). Haal de pan van het vuur, klop de eidooier door de saus en schenk de saus in een kom.
Klop in een kleine kom het eiwit en de suiker met een elektrische mixer stijf. Schep het eiwit voorzichtig door de chocoladesaus. Dek de mousse af en laat hem 3 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
Maak intussen de frambozenjelly. Volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Zet de jelly in de koelkast tot hij net stijf begint te worden.
Snijd de chocoladecake in plakken en vervolgens in repen van 1½ cm. Bekleed hiermee de bodem en de rand van een diepe schaal (2 liter). Sprenkel gelijkmatig de likeur erover. Schenk de jelly in de schaal en zet de schaal in de koelkast tot de jelly stevig is geworden.
Strooi de helft van de frambozen over de jelly en verdeel daarover gelijkmatig de mousse. Klop de extra slagroom stijf en verdeel die over de mousse. Versier de trifle met de rest van de frambozen en eventueel met chocoladeschaafsel.
Extra benodigd
Mixer
Tips
Voor dit recept kunt allerlei likeuren met koffiesmaak gebruiken, zoals Tia Maria of Kahlúa. U kunt de mousse tot twee dagen van tevoren bereiden en de trifle een dag van tevoren afmaken. Kunt u niet aan verse frambozen komen, gebruik dan ontdooide diepvriesframbozen.
Kookboek
Het recept 'Trifle met frambozen en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade
diverse auteurs
Chocolade. Het woord alleen al doet bij veel mensen het water in de mond lopen. Het is een van de populairste ingrediënten voor cakes, koekjes, nagerechten en... lees verder
© De Lantaarn