Verse vijgen gekookt in saffraanhoning
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Nagerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 12 kleine verse vijgen, rijp maar stevig
- 1 klein plukje saffraandraadjes
- 20 g boter
- 3 eetlepels honing
- 1 mespuntje saffraanpoeder
Bereiden
Was de vijgen. Leg de saffraandraadjes in een bodempje warm water. Smelt de boter in een pannetje, schenk de honing erbij en voeg het mespuntje saffraanpoeder toe. Zet de vijgen dicht tegen elkaar aan in de pan. Giet de siroop eroverheen zodat ze mooi gaan glanzen. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken. Voeg de saffraandraadjes toe. De vijgen moeten stevig blijven. Dien ze lauw op.
Kookboek
Het recept 'Verse vijgen gekookt in saffraanhoning' is afkomstig uit het kookboek...
Baklava
Marie Chemorin
Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder
© Uitgeverij Becht