Verse vijgen met walnoten en kaas

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g verse vijgen (ca. 8 stuks)
  • sap en geraspte schil van ½ sinaasappel
  • 180 g suiker
  • 40 g walnoten, gehakt
  • ca. 200 g goede kaas

Bereiden

Was de vijgen en snijd de steeltjes en de kroontjes eraf. Snijd de vijgen in kleine stukjes en doe ze in een pannetje. Doe de sinaasappelschil en het -sap erbij, net als de suiker. Kook dit 10 minuten en zet het dan weg om af te koelen.

Leg op vier bordjes een stukje kaas plus een lepel van het vijgenmengsel en strooi de gehakte walnoten erover.

Opmerking

Zoete, verse vijgen, knapperige walnoten en goede kaas zijn een winnende combinatie. Het kan met pecorino of brie en alles daartussenin, dus neem gewoon wat je het lekkerst vindt.

Kookboek

Het recept 'Verse vijgen met walnoten en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Tutti frutti

Klas Lindstrad & Tomas Lestrup

'Tutti frutti' is een kleurrijk boek over bekende en onbekende soorten fruit. Het staat vol eenvoudige en lekkere recepten, maar het bevat ook allerlei feiten en... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Vijgen toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!