Vijgen met munt en yoghurt in port
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 16 vijgen
- een fles goede rode port
- paar blaadjes munt
- een paar eetlepels dikke Franse yoghurt of biogarde
Voorbereiden
Laat de vijgen een nacht weken in de port.
Bereiden
Laat de vijgen uitlekken, vang het vocht op, snijd elke vijg open, en stop er een blaadje verse munt in.
Doe de vijgen per persoon in een coupe of een schaaltje en schep tussen de vijgen een paar eetlepels dikke yoghurt of biogarde. Giet de port over de schaaltjes.
Kookboek
Het recept 'Vijgen met munt en yoghurt in port' is afkomstig uit het kookboek...
Snow Food
Vanja van der Leeden & Monique Pawirosemito
'Snow Food' is bedacht door Monique en Vanja, die hun Javaanse achtergrond delen en het koken met de paplepel... lees verder
© Kosmos Uitgevers