Vijgen in rode wijn met honingzabaglione
bereiden
Ingrediënten
- 200 ml robuuste rode wijn
- ½ kaneelstokje
- 2 eetlepels honing, bijvoorbeeld aardbeien-, sinaasappel- of acaciahoning
- 6 rijpe, zoete vijgen
- het sap van ½ citroen
- voor de honingzabaglione
- 8 eetlepels robuuste rode wijn
- 2 eetlepels Grand Marnier, desgewenst
- 2 eetlepels sinaasappelhoning of acaciahoning
- 2 scharreleieren
- 2 eierdooiers van scharreleieren
Bereiden
Breng de rode wijn met de pijpkaneel en honing aan de kook. Spoel de vijgen schoon en snijd ze ongeschild in vieren. Doe ze in de rode wijn en breng aan de kook. Schep de vruchten er dan meteen met een schuimspaan uit en verdeel ze over diepe borden of kommen.
Laat het rode-wijnmengsel op hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Neem het kaneelstokje eruit en breng op smaak met citroensap. Sprenkel deze saus over de vijgen. Zet de porties op een koele plaats.
Roer voor de zabaglione de rode wijn met de honing, Grand Marnier als u die gebruikt, eieren en eierdooiers glad. Klop dit mengsel voor het serveren au bain-marie (in een waterbad) tot een lobbige room. Verdeel de room over de vijgen en dien onmiddellijk op.
Variatietip
Vervang de vijgen door abrikozen, perziken of kwetsen. Vervang de rode wijn door witte wijn.
Kookboek
Het recept 'Vijgen in rode wijn met honingzabaglione' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden honing boek
Erica Bänziger
Talloze liefhebbers van honing roemden al de weldadige uitwerking van honing op de gezondheid en de schoonheid. Honing is een uitstekende leverancier... lees verder
© De Lantaarn