Vijgen en sharonfruit met calvadossabayon

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Bevat per portie

420 kcal
5 g eiwit
8 g vet
84 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 sharonfruits, elk in 8 partjes
  • 4 verse vijgen, elk in 8 partjes
  • 6 eidooiers
  • 250 g poedersuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 ml droge cider
  • 100 ml calvados

Bereiden

Verdeel de partjes sharonfruit en vijg over vier borden.

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Klop in een kleinere pan de dooiers, de suiker en de kaneel door elkaar. Hang deze pan in het kokende water (au-bain-marie). Klop het mengsel met een garde of met de handmixer schuimig. Voeg al kloppend de cider en de calvados toe en blijf kloppen tot de sabayon dik en romig wordt.

Schenk de sabayon over het fruit.

Extra benodigd

Garde of handmixer

Het recept 'Vijgen en sharonfruit met calvadossabayon' wordt je aangeboden door . Beeld: Letterberry | Shutterstock.com

Vijgen toetjes tips