Loempia's met ananas, avocado, garnalen en verse munt
bereiden
Ingrediënten
- 1 (Victoria) ananas
- 2 avocado's
- 12 gepelde en gekookte garnalenstaartjes
- 1 bosje grove bieslook (Aziatische supermarkt)
- 8 muntblaadjes
- 50 g rijstmihoen
- 2 grote rijstvellen
- voor de vanillesaus
- 1 vanillestokje
- ½ vers rood pepertje
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 eetlepels fijne suiker
- 2 eetlepels sherryazijn
- 1 dessertlepel vissaus
Bereiden
Schil de ananas en haal de 'ogen' eruit. Snijd de ananas in reepjes van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik. Schil, ontpit en snijd de avocado's in dunne reepjes. Snijd de garnalenstaartjes in de lengte doormidden. Pel, was en snijd het bieslook in stukken van ongeveer 10 cm. Was de muntblaadjes en schud ze droog. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water en giet af.
Bereid de vanillesaus. Snijd het vanillestokje en het pepertje doormidden. Ontpit het pepertje en hak fijn. Schil en hak de knoflook en de gember. Breng 100 ml water aan de kook met de suiker en het vanillestokje. Schraap het vanillestokje leeg en haal het uit het vocht (het merg blijft in de saus). Voeg pepertje, knoflook, gember, azijn en vissaus toe en laat afkoelen.
Doe de rijstvellen in een bak koud water en leg ze op een natte doek, zodra ze zacht zijn. Snijd ze doormidden en leg er een nat doekje tussen, zodat ze niet uitdrogen.
Leg een half rijstvel op het werkoppervlak. Leg op het afgeronde deel, ongeveer 1 cm van de rand, over een lengte van ongeveer 10 cm 2 muntblaadjes, ananasstaafjes en avocadoreepjes. Doe daarop het bieslook, mihoen, garnalen en een beetje vanillesaus. Stop de uiteinden in en rol het rolletje voorzichtig op. Pak de rolletjes stevig in plastic huishoudfolie en bewaar in de koelkast.
Dien de loempia's op met de zoetzure vanillesaus.
Tip
Maak de vanillesaus van tevoren. De loempia's smaken beter als ze op de dag zelf worden gemaakt.
Kookboek
Het recept 'Loempia's met ananas, avocado, garnalen en verse munt' is afkomstig uit het kookboek...
Vurrukkuluk vers!
Valérie Lhomme
Dit boek biedt 130 eenvoudige en creatieve recepten om te proeven, zoals frambozentaart met citroencrème, gebakken abrikozen met lavendel en varkensgebraad
... lees verder © Uitgeverij LannooLoempia tips
Reacties op dit recept
- Liselore Heerlijk fris!