Loempia recepten
-
tip
Vietnamese loempia's
Vis, 30 min 8,2
-
tip
Kiploempia's
Gevogelte, 90 min 8,2
-
Loempia ajam
Gevogelte, 60 min 9,0
-
Loempia's
Vegetarisch, 65 min 7,8
-
Loempia's met ananas, avocado, garnalen en verse munt
Vis, 20 min 7,9
-
Loempia's met koolrabi, mango en avocado
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Loempia's met zeewier
Vis, 20 min 7,7
-
Loempiaatjes met komkommer en mango
Vis, 35 min 7,7
-
Loempiaatjes uit de oven
Vlees, 35 min 7,9
-
Loempiataart
Gevogelte, 60 min 7,8
-
Mediterrane loempia's met kip en geitenkaas
Gevogelte, 40 min 7,6
-
Springrolls met kip
Gevogelte, 20 min 7,7
-
Vegetarische loempia's met twee dipsausjes
Vegetarisch, 20 min 7,3
-
Vegetarische miniloempia's
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Verse loempia's
Vis, 15 min 7,6
-
Vietnamese loempia's in sla gewikkeld
Vis, 70 min 7,9
Zie ook
Loempia
Chinees (en in aangepaste vorm Vietnamees) gerecht. Het wordt gemaakt van een vierkante deeglap van eieren en tarwemeel die men vult met varkensvlees, uien, garnalen, bamboescheuten of taugé, paddenstoelen, bieslook en soms waterkastanjes. De farce wordt met ei, sojasaus, gember, peper en rijstwijn gebonden. De rolletjes worden gefrituurd en gegeten met een sojasaus met knoflook en citroensap. Men geeft er blaadjes sla, rauwe taugé, muntblaadjes, peterselie of koriander bij.
Vietnamese loempia
De Vietnamese variant is iets anders samengesteld: hij wordt in het noorden 'nem' genoemd en in het zuiden 'chagio'. De vulling bestaat uit varkensgehakt, fijne mie, gedroogde zwarte paddenstoelen, taugé, ui, peper, zout en vaak ook ei. Het varkensvlees kunt u vervangen door kip en de krab door garnalen; de vulling wordt op smaak gebracht met nuoc-mâm en ingepakt in een dun rijstvelletje. Vietnamese loempia's worden gefrituurd of in de pan gebakken en geserveerd met matig pikante nuoc-mâm, blaadjes munt en sla.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: farbled | Shutterstock.com ]