Springrolls met kip
- 6 stuks
- 20 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 100 g komkommer
- 100 g paprika
- 120 g wortel
- 6 bladeren Chinese kool of ijsbergsla
- 400 g kipfilet
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tamari
- 6 rijstvellen
- 2 g muntblaadjes, fijngesneden
- 1 eetlepel sesamzaad
- 20 g verse koriander
- voor de dipsaus
- 5 g verse gember
- 2 eetlepels biologische pindakaas
- 100 ml water
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel tamari
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel appelazijn
Bereiden
Snijd de komkommer, paprika en wortel in kleine reepjes. Spoel de kool- of ijsbergslabladeren schoon en dep ze droog met keukenpapier.
Bak in een koekenpan de kipfilet in 1 eetlepel kokosolie, haal hem met behulp van 2 vorken tot plukken uit elkaar. Knijp het knoflookteentje erboven uit, meng met de tamari door de kip en laat samen afkoelen.
Dompel zodra de kip is afgekoeld de rijstvellen een voor een in een grote kom met lauwwarm water. Schud droog en leg het zacht geworden rijstpapier op een schone ondergrond. Bijvoorbeeld op een vochtig gemaakte theedoek of op een marmeren snijplank.
Leg een zesde deel van de ingrediënten op een helft van een rijstvel: eerst de fijngesneden munt, dan een blad kool of sla, kipreepjes, wat blaadjes koriander, paprika, wortel, komkommer en wat sesamzaad. Klap de rol dubbel en vouw de beide zijden naar binnen. Rol voorzichtig maar stevig op. Herhaal dit vijfmaal.
Snijd voor de dipsaus de gember fijn en doe samen met de andere ingrediënten in een kom of potje. Roer met een vork alles door elkaar. Serveer bij de springrolls.
Kookboek
Het recept 'Springrolls met kip' is afkomstig uit het kookboek...
On the go
Rens Kroes
Na 'Powerfood' en 'Powerfood - Van Friesland naar New York' komt Rens Kroes nu met 'On the go', een kookpocket met 49 heerlijke meeneemgerechten... lees verder
© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio