Vegetarische miniloempia's

  • 40 stuks
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Thais
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g glasvermicelli
  • 200 g taugé
  • olie, om in te bakken
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eieren
  • 150 g wortel, in reepjes van 5 cm
  • ¼ spitskool, in reepjes van 5 cm
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels (vegetarische) oestersaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 pak loempiavellen
  • olie, om in te frituren

Bereiden

Laat de glasvermicelli weken in lauw water tot het zacht is, giet het af en knip in stukken van 10 cm. Week de taugé in koud water.

Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook goudbruin en bak 1 ei al roerend mee.

Voeg de wortel, spitskool, taugé en glasvermicelli toe. Roerbak alles goed door elkaar. Breng op smaak met de sojasaus, oestersaus en de suiker. Laat afkoelen.

Klop het resterende ei los en vouw de loempia's. Let erop dat je het loempiavel voldoende naar binnen vouwt, deze loempia's zijn circa 10 cm lang.

Verhit de olie in de wok en frituur de loempia's ongeveer 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tip

Je kunt de loempia's na het rollen ook invriezen en ze op een later moment frituren.

Kookboek

Het recept 'Vegetarische miniloempia's' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Thaise keuken

Noi Pia-Ud

Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Loempia recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!