Loempiaatjes met komkommer en mango
- 8 stuks
- 35 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 75 g mihoen
- ½ komkommer
- 1 kleine mango
- 4 lente-ui
- handje munt
- 8 ronde vellen rijstpapier (toko)
- handje koriander
- optioneel: 100 g grote garnalen (gaar, gepeld)
- voor de dipsaus
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 flinke theelepel sambal
- 3 eetlepels water
Bereiden
Schud voor de dipsaus alles in een jampotje goed door elkaar.
Week voor de loempiaatjes de mihoen 2 minuten in ruim kokend water tot het zacht is. Spoel af met koud water in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snij de komkommer (ongeschild) en mango in lange, dunne reepjes, net als de lente-ui (nee, die nu dus een keertje níét in de gebruikelijke ringetjes). Snij de munt in reepjes.
Dip een loempiavel in een groot diep bord met water, leg plat neer op het werkblad. Leg er 1-2 hele takjes koriander op. Wie garnalen gebruikt, legt er nu 3-4 op een rijtje. Daarop wat komkommer, mango, lente-ui, munt en een plukje mihoen.
Vouw eerst de zijkanten van het nu zachte loempiavel naar binnen, rol vervolgens strak op tot een rolletje. Maak er zo 8.
Serveer met de dipsaus in een kommetje.
Opmerking
'Blote loempiaatjes, heten deze bij ons thuis. Voor de vegetarische versie laat je de garnalen weg.' - Karin Luiten
Kookboek
Het recept 'Loempiaatjes met komkommer en mango' is afkomstig uit het kookboek...
Slim zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
'Slim zónder pakjes en zakjes' volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je... lees verder
© Uitgeverij Nieuw Amsterdam