Loempiaatjes uit de oven
- 24 stuks
- 35 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Chinees
- Vlees
Ingrediënten
- 2 gedroogde shiitakes, 20 minuten geweekt in kokend water
- 2 theelepels arachideolie
- 1 lente-uitje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 250 g varkensgehakt
- 2 eetlepels fijngehakte waterkastanjes
- 50 g Chinese kool, fijngesneden
- 1 theelepel vissaus
- 2 theelepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 24 kleine loempiavellen
- 1 ei, losgeklopt
- voor de chilidipsaus
- 2 eetlepels Chinese rodewijnazijn
- 2 eetlepels zoete chilisaus
Bereiden
Laat de shiitakes uitlekken, gooi de stelen weg en snijd de hoedjes fijn.
Verhit intussen de olie in een middelgrote wok. Roerbak de ui en knoflook glazig. Roerbak het varkensgehakt bruin en gaar. Voeg de paddenstoelen, waterkastanjes, kool en sauzen toe. Roerbak tot de kool is geslonken en laat alles afkoelen.
Verwarm de oven voor op middelheet. Vet 2 bakplaten licht in.
Schep wat vulling in het midden van de loempiavelletjes, bestrijk de randen met ei. Rol elk velletje diagonaal op, vouw de zijkanten na de eerste omslag naar binnen.
Leg de loempiaatjes met de naad omlaag op de bakplaten. Bestrijk ze met het resterende ei. Bak ze in 10 minuten lichtbruin en knapperig.
Meng in een kommetje de rodewijnazijn en de zoete chilisaus tot een dipsaus. Serveer de loempiaatjes heet met de dipsaus.
Tip
De vleesvulling kan van tevoren worden gebakken en de dipsaus kan al worden gemengd. Bewaar alles apart afgedekt in de koelkast.
Het recept 'Loempiaatjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek Chinees van diverse auteurs. © De Lantaarn