Loempia's met koolrabi, mango en avocado
bereiden
Ingrediënten
- 115 g mihoen
- 1 koolrabi, julienne gesneden
- het sap van ½ limoen
- 1 mango, geschild en in dunne repen
- 1 avocado, ontpit en in plakken
- 15 g basilicum
- 12 g munt
- 8 rijstvellen
- 4 eetlepels kiemgroenten (desgewenst)
- voor de pindadipsaus
- 5 eetlepels romige pindakaas
- 2 theelepels tamari, plus meer naar smaak
- het sap van ½ limoen, plus meer naar smaak
- 1 theelepel sriracha (Thaise chilisaus), plus meer naar smaak
- 4 eetlepels pinda's, fijngestampt en geroosterd (zie onderaan het recept)
Bereiden
Maak eerst de pindadipsaus: meng de pindakaas, tamari, het limoensap, 2-3 eetlepels water en sriracha in een kommetje. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de fijngestampte pinda's erover.
Breng een grote pan water aan de kook. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en zet hem opzij.
Meng de koolrabi met het limoensap en een snufje zout. Zet alle ingrediënten voor de vulling klaar en in de buurt voordat je de loempia's gaat maken - de noedels, koolrabi, mango, avocado, het basilicum, de munt en kiemgroenten als je die gebruikt.
Maak de loempia's: vul een ondiepe glazen ovenschaal met 2½ cm warm water. Dompel een rijstvel 15 seconden in het warme water en leg het op een schone theedoek. Leg een portie van alle ingrediënten voor de vulling op het rijstvel. Vouw de onderkant van het vel over de vulling en stop de vulling dan voorzichtig onder het vel. Vouw de zijkanten van het vel over de vulling en rol de loempia nu verder op. Herhaal met de rest van de rijstvellen. Serveer de loempia's met de pindadipsaus.
Noten roosteren
Doe de noten met een snufje zeezout in een kleine koekenpan op laag vuur. Rooster ze - af en toe roerend - ongeveer 1 minuut tot ze goudbruin zijn.
Kookboek
Het recept 'Loempia's met koolrabi, mango en avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Het love & lemons kookboek
Jeanine Donofrio
Nee, de recepten zijn niet allemaal met citroen - zoals de titel doet vermoeden. Deze titel is afkomstig van het gelijknamige, prijswinnende blog van de auteur Jeanine
... lees verder © Unieboek Spectrum