Mediterrane loempia's met kip en geitenkaas
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g kipfilet, in stukjes
- 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 3 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
- 10 zwarte olijven zonder pit, in stukjes
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 4 loempiavellen (diepvries), ontdooid
- olie om te frituren
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak de stukjes kip in ca. 3 minuten gaar. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen. Meng de kaas, bosui, gedroogde tomaat, olijven en Provençaalse kruiden erdoor.
Snijd de loempiavellen elk in 4 vierkantjes en spreid ze uit op het werkblad. Bestrijk de velletjes dun met olijfolie en schep in het midden een smalle reep van het kipmengsel. Vouw eerst de onderkant van het deeg erover en vervolgens de zijkanten. Rol het geheel als een loempia op.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C en frituur de loempiaatjes met 4-6 tegelijk in 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Extra benodigd
Frituurpan
Kookboek
Het recept 'Mediterrane loempia's met kip en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Kip
diverse auteurs
Een hele scharrelkip uit de oven, gemarineerde kipreepjes uit de wok, gestoomde kipfilet: alles is mogelijk met dit lichte, lekkere stukje vlees. In 'Kook ook - Kip' vind je kip... lees verder
© Inmerc