Kaasnachos
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Tex Mex kruidenmix
- 5 maïstortilla's
- 200 g geraspte cheddar
- 2 tomaten, in dobbelsteentjes
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- ¼ bosje koriander, fijngesneden
- groene chilipeper, fijngesneden (naar keuze)
- 2 eetlepels crème fraîche (voor het serveren)
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de olie en de Tex Mex kruiden. Snijd de tortilla's in 12-16 driehoekjes. Bestrijk ze aan beide kanten met het olie-kruidenmengsel. Leg de punten op een bakplaat met antiaanbaklaag of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi ze met zout en bak ze ca. 8 minuten in de oven. Zet ze opzij.
Leg de tortilla's op een bakplaat met antiaanbaklaag. Verdeel de geraspte kaas zo goed mogelijk over alle tortilla's. Zet ze in de hete oven gedurende ca. 10-15 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
Haal de nachos uit de oven en bestrooi ze met de tomaat, de lente-ui, de koriander en eventueel de groene peper. Schep de crème fraîche over de kaasnachos.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Kaasnachos' is afkomstig uit het kookboek...
Chips
Orathay
In dit boek vind je ruim 30 eenvoudige recepten om gewone én bijzondere 'huisgemaakte' chips en frieten te maken, zoals chips van zwarte... lees verder
© Uitgeverij Becht