Nacho's uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 4 rijpe avocado's, in stukjes
- 1 emmertje kerstomaatjes, gehalveerd
- 3 eetlepels citroensap
- 10 bosuien, in ringetjes gesneden
- 3 takjes koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte jalapeño's uit een potje
- 250 ml zure room
- 1 blik maiskorrels, uitgelekt
- 2 à 3 zakken tortillachips (naturel)
- 100 g Goudse kaas of echte cheddar, geraspt
Bereiden
Maak in een echt grote kom een salsa van de avocado's, kerstomaatjes, citroensap, bosuien, koriander, jalapeño's, zure room en maiskorrels. Breng verder op smaak met zout en peper. Tijd om te proeven en indien akkoord koel wegzetten als het feest nog moet beginnen.
Verwarm, 40 minuten voordat je de schotel wilt serveren, de oven voor tot 200 °C.
Stort de zakken tortillachips in een grote ovenschaal en bedek met de salsa. Top af met de geraspte kaas en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk tussentijds even en laat de schaal zo nodig nog wat langer staan. Ik houd bijvoorbeeld van een goudbruin korstje op de kaas.
Zet de ovenschaal op tafel naast een stapel kleine bordjes en servetten, en steek er een opscheplepel in. Bestek is overbodig, dit is fingerfood!
Opmerking
'Inmiddels een populaire gast op verjaardagen en 'zomaar' borrels waar tien man plus de norm is. Je kunt de topping ruim van tevoren maken. Reken voor het opdienen dan 30 tot 40 minuten waarbij de oven 99 procent van het werk doet. Niet voor niets zo populair. Echter, om niet afhankelijk te zijn van een feestje of te moeten wachten tot er weer eens een gezinslid verjaart als excuus om deze schotel te maken, eten wij 'm ook gewoon als maaltijd. Bijvoorbeeld na de koningsdagborrel of na een bezoek aan de wijnclub, op de bank bij een film. Het is het ultieme snacketen waarvan je echt altijd te veel eet. Dat moet dan maar een keer.' - Anita Witzier
Kookboek
Het recept 'Nacho's uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Zonder fratsen
Anita Witzier
Gewoon lekker en gezond eten zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods, die van eten een heilig moeten maken. Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z'n eenvoud. Oftewel: zonder fratsen
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia van Osnabrugge