Popcorn nachos
bereiden
Ingrediënten
- 1-2 eetlepels zonnebloemolie of plantaardige olie
- 50 g popcornkorrels
- voor de avocadosalsa
- 2 vleestomaten
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- 2 rijpe avocado's, in blokjes gesneden
- het versgeperste sap van 1 limoen
- 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- 1 theelepel scherp paprikapoeder
- 1 theelepel fijne tafelsuiker
- voor het serveren
- 150 ml zure room
- 100 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Verhit de olie in een zware pan met deksel met wat popcornkorrels in de pan. Giet er zodra je de korrels hoort poffen de rest van de korrels bij. Schud de pan af en toe op het vuur tot het poffen ophoudt. Wees voorzichtig bij het optillen van het deksel, omdat niet gepofte korrels plotseling alsnog kunnen poffen. Doe de popcorn in een kom en haal er niet gepofte korrels uit. Gooi die weg.
Snijd voor de salsa de tomaten doormidden en verwijder het zaad en sap. Snijd het tomatenvruchtvlees in stukjes. Doe ze in een kom en schep er de sjalot, avocado en het limoensap door. Zorg dat de avocado helemaal met limoensap bedekt wordt, zodat de stukjes niet verkleuren. Schep er de gehakte basilicum en koriander, het paprikapoeder en de suiker door. Breng op smaak met zout en peper en schep weer goed om. Laat de salsa uitlekken in een zeef om overtollig vocht te verwijderen.
Maak een kuiltje in de popcorn en schep daar de salsa in. Schep er wat zure room op en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ongeveer 5 minuten onder een hete grill tot de kaas gesmolten is. Let op dat de popcorn niet aanbrandt. Neem uit de grill en dien onmiddellijk op.
Kookboek
Het recept 'Popcorn nachos' is afkomstig uit het kookboek...
Popcorn traktaties
Hannah Miles
Wie popcorn alleen kent van snoepen in het duister in een bioscoop zal verrast zijn door dit boek. Want hier laat topkok Hannah Miles zien hoe je popcorn een nieuw... lees verder
© Good Cook