Nacho's met alles erop en eraan
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Mexicaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 ml appelciderazijn
- ½ rode ui, in dunne ringen
- 200 g tortillachips
- 200 g zwarte bonen uit blik, afgespoeld
- 150 g mais uit blik, afgespoeld
- 40 g ingelegde jalapeños uit pot, grof gesneden
- 75 g cheddar, geraspt
- 100 g zure room
- 10 g verse koriander, grof gesneden
- 100 g ananas, in kleine blokjes
- 2 stengels bosui, in dunne ringen
- voor de guacamole
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat, in kleine blokjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- ½ rode peper, fijngesneden
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- sap en geraspte schil van 1 limoen
Bereiden
Breng de appelciderazijn met wat zout in een steelpan aan de kook. Schenk de hete azijn over de rode ui en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor tot 190 °C hetelucht of 210 °C elektrisch. Leg de tortillachips in een brede ovenschaal. Verdeel er de zwarte bonen, mais, jalapeños en cheddar over. Bak de nacho's 10 minuten in de oven, tot de cheddar gesmolten is.
Maak ondertussen de guacamole. Prak het vruchtvlees van de avocado in een kom fijn met een vork. Voeg de overige ingrediënten en zout en peper toe en roer goed.
Schep de zure room en de guacamole in het midden van de gebakken nacho's. Verdeel er daarna de koriander, ananas, bosui en ingelegde rode ui over.
Kookboek
Het recept 'Nacho's met alles erop en eraan' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Borrel
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Borrel' zet je binnen een mum van tijd een borrelhapje op tafel. Pak uit met een uitgebreide borrelplank of maak snel een last-minute snack, met de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld