Nachos met garnalen en guacamole
- 12 stuks
- 15 min
- waardering 7,8
- Hapje
- Mexicaans
- Vis
Ingrediënten
- 1 grote avocado (of 2 kleine)
- 1 tomaat, in kleine stukjes
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- het sap van 1 limoen of citroen
- 12 middelgrote gekookte garnalen
- 1 eetlepel olijfolie
- 12 grote nachos
- gemalen chilipeper (liefst piment d'Espelette)
Bereiden
Pel de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en prak het met een vork in een kom. Schep er de tomaat en koriander door. Breng op smaak met wat limoensap en zout.
Pel de garnalen. Verhit ze een minuutje of 2 in de hete olie in een koekenpan tot ze doorgewarmd zijn.
Schep een beetje guacamole op elke nacho. Leg er 1 garnaal op en bestuif met chilipeper. Dien onmiddellijk op.
Tip
Snijd voor echte authentieke Mexicaanse nachos maïstortilla's in 8 partjes. Bak de partjes tortilla een paar minuten in niet al te hete plantaardige olie. Laat ze voor je ze gebruikt uitlekken op keukenpapier. Deze amuse hapjes zijn een feest om te eten!
Kookboek
Het recept 'Nachos met garnalen en guacamole' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse hapjes & heerlijke snacks
Noëmie André
Maak een keus uit de hapjes in dit boek en maak een heerlijk hapjesfeest waar iedereen ontspannen van kan genieten. De hapjes zijn makkelijk en snel te maken... lees verder
© Good Cook