Kippenleverspread
- 300 g spread
- 25 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 90 g gezouten boter, zacht geroerd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 takjes verse tijm
- 2 laurierbladen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 225 g kippenlevers, klaar voor gebruik
- 2 theelepels Worcestershiresaus
- 1 eetlepel cognac
Bereiden
Verhit 2 eetlepels (30 g) boter in een grote pan. Schep er het sjalotje, de tijm, laurierbladen en knoflook door. Laat zachtjes fruiten tot het sjalotje gaar, maar niet bruin is.
Voeg de kippenlevers, Worcestershiresaus en cognac toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken tot de levers gaar maar in het midden nog roze zijn. Laat alles dan 5 minuten rusten.
Verwijder de laurierbladen en takjes tijm. Draai het levermengsel met de overgebleven boter in een keukenmachine. Voeg ½ theelepel versgemalen zwarte peper toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en/of Worcestershiresaus.
Zet de spread minstens 4 uur in de koelkast.
Je kunt deze spread in een luchtdicht afgesloten pot tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Lekker als borrelhapje met knapperig stokbrood en cornichons erbij.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Kippenleverspread' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke spreads
Rachel Khoo
Lekkere spreads komen de hele dag door van pas, van ontbijt en brunch tot borrelhapje. Maar ook tussendoor zijn zoete of hartige spreads een feest voor jong... lees verder
© Good Cook