Kippenleverpastei van restaurant Basaal

  • 1 pot pastei
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Hapje
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 350 g kippenlever
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 eetlepels cognac

Bereiden

Verwarm 1 eetlepel roomboter en fruit daarin de sjalotjes goudgeel. Bak de kippenlevertjes 3 tot 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het kerrie- en paprikapoeder toe. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Doe alles in een mengbeker met ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en de worcestershiresaus. Laat de keukenmachine draaien, meng de boter er in gedeelten door, schenk tenslotte de cognac erbij.

Extra benodigd

Keukenmachine

Persoonlijke noot

'In Basaal geven we de kippenleverpastei vaak als amuse op toast. Lekker met een goed glas rode wijn erbij. Of gewoon op een bruine boterham!' - Bas Oonk

Bron

Het recept 'Kippenleverpastei van restaurant Basaal' wordt je aangeboden door chef Bas Oonk van restaurant Basaal. Beeld: Natasha Breen | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Kippenlevertjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!