Kippenlevertjes met appel en katenspek
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
bevat per portie
- 315 kcal
- 26 g eiwit
- 18 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g kippenlevertjes
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 50 g katenspek, in stukjes
- 1 appel, in stukjes
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 theelepel mosterd
- 2 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Bestrooi de kippenlevertjes met zout, peper en bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ui, het spek en de levertjes al omscheppend 5 minuten.
Voeg de stukjes appel toe en bak nog 3 minuten. Voeg de appelstroop, de mosterd en 50 ml water toe. Verwam al roerend nog 1 minuut. Strooi de peterselie erover.
Lekker met aardappelpuree en rodekool.
Bron
Het recept 'Kippenlevertjes met appel en katenspek' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: minadezhda | Shutterstock.com