Nacho's van zoete aardappel met zure macadamiaroom
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Mexicaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de nacho's
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 2 eetlepels extra vierge kokosolie, gesmolten (of olijfolie)
- ½ koffielepel zeezout
- voor de salsa
- 2 avocado's
- 1 komkommer
- 2 handenvol kerstomaatjes
- 1 grote puntpaprika
- ½ kleine rode ui (of 1 steel lente-ui)
- 1 handvol verse koriander
- 1 limoen
- extra vierge olijfolie
- eventueel limoenzeste
- voor de macadamiaroom
- ½ kop (60 g) macadamianoten
- 90 ml water
- 2 eetlepels limoen- of citroensap
- ¼ koffielepel Himalayazout of zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd de zoete aardappelen in ronde schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Als ze biologisch zijn, hoef je ze niet te schillen.
Leg de schijfjes op een grote bakplaat en breng op smaak met wat gesmolten kokosolie en zeezout. Bak 20 minuten of langer, tot ze beetgaar zijn.
Snijd ondertussen de avocado's en komkommer in blokjes, de kerstomaatjes in partjes en de puntpaprika in fijne reepjes. Versnipper de rode ui en hak ook de koriander fijn. Meng alles in een kom en breng op smaak met limoensap, extra vierge olijfolie en eventueel ook wat limoenzeste. Voeg pas vlak voor het serveren wat zout toe, anders zou de salsa te waterig worden.
Mix voor de zure macadamiaroom alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender.
Serveer de nacho's met de avocadosalsa en zure macadamiaroom naar smaak. De rest van de room kun je tot vijf dagen bewaren in de koelkast of twee maanden in de diepvries.
Extra benodigd
Blender
Variatietip
Houd je van pikante gerechten? Voeg dan ½ verse chilipeper toe aan de salsa of breng de zoete aardappel op smaak met een vleugje cayennepeper.
Kookboek
Het recept 'Nacho's van zoete aardappel met zure macadamiaroom' is afkomstig uit het kookboek...
Het keto plan
Julie van den Kerchove
Julie van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis. Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten... lees verder
© Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heikki Verdurme