Quesadilla met zalm, avocado en geitenkaas
bereiden
Bevat per portie
440 kcal
Ingrediënten
- 8 kleine tortillawraps (320 g)
- 60 g verse geitenkaas, verkruimeld
- 90 g warmgerookte zalmmoot, zonder vel en in stukjes
- ½ biologische citroen, sap en rasp
- 1 groene peper, fijngehakt
- 1 avocado, in dunne plakken
- 150 g veldsla
Bereiden
Gebruik 2 (of meer) koekenpannen zonder olie en bak alle wraps op hoog vuur goudbruin en knapperig aan 1 zijde. Draai om. Verdeel de geitenkaas en zalm over de wraps. Beleg per wrap 1 helft en laat de andere helft vrij zodat je de quesadilla straks kunt dichtklappen.
Knijp de helft van het citroensap over de vulling, verdeel de groene peper en breng op smaak met peper. Vouw dubbel en bak elke quesadilla op hoog vuur aan beide zijden goudbruin en krokant.
Klap de quesadilla open en verdeel het resterende citroensap, de citroenrasp, avocado en veldsla over de quesadilla's. Snijd naar wens doormidden en serveer meteen.
Plustip
Neem 8 grote tortillawraps (circa 500 gram) en verdubbel de hoeveelheid geitenkaas en zalm. Het aantal kcal wordt dan 671 per persoon.
Kookboek
Het recept 'Quesadilla met zalm, avocado en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
In 20 minuten van XL naar S
Mieke Kosters
Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker en effectiever dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander... lees verder
© Uitgeverij Carrera