Quesadilla's met pompoen en chorizo en met kidneybonen en kip
bereiden
Ingrediënten
- 200 g flespompoen, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder
- 100 g chorizo, in blokjes
- 4 eetlepels rode kidneybonen uit blik
- 8 tortillawraps
- 1 gebakken kipfilet, in reepjes
- 1 bosje lente-ui, dun gesneden
- 2 eetlepels jalapeñopeper, grof gehakt
- 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- 200 g cheddar, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C, gasovenstand 7.
Schep de pompoenblokjes in een braadslee met de olijfolie en paprikapoeder. Breng de groente op smaak met zout en peper en rooster 15 minuten in het midden van de oven. Haal de braadslee even uit de oven, voeg de chorizo toe en rooster nog eens 10 minuten in de oven tot de pompoen zacht is. Stamp de pompoen fijn en laat iets afkoelen.
Verwarm de bonen al omscheppend in een koekenpan en stamp ze vervolgens tot puree. Leg 2 tortilla's op het werkblad. Bestrijk ze gelijkmatig met de bonenpuree en beleg ze met reepjes kip, de helft van de lente-ui en de helft van de jalapeñopeper. Bestrooi beide tortilla's met de helft van de koriander en de helft van de geraspte cheddar; leg er dan een andere tortilla bovenop.
Besmeer 2 andere tortilla's gelijkmatig met de pompoenpuree en chorizo. Bestrooi beide tortilla's met de overgebleven lente-ui, jalapeñopeper, koriander en geraspte cheddar, en leg er een andere tortilla bovenop.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de quesadilla's een voor een goudbruin, tot de kaas gesmolten is. Keer ze voorzichtig om en bak de andere kant eveneens goudbruin. Snijd ze in vieren en serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Quesadilla's met pompoen en chorizo en met kidneybonen en kip' is afkomstig uit het kookboek...
Een tafel vol kleine hapjes
Annie Rigg
'Een tafel vol kleine hapjes' staat vol recepten voor heerlijke hapjes of juist één groot gerecht dat je met familie en vrienden kunt delen. Van mini-pizzaatjes tot Vietnamese... lees verder
© Uitgeverij Becht