Quesadilla's met kip en chorizo
bereiden
Ingrediënten
- 650 g kipfilet
- kippenbouillon, groentebouillon of water
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 verse groene chilipeper, fijngehakt
- 70 g chorizo, fijngehakt
- 400 g gehakte tomaat uit blik
- 8 grote bloemtortilla's
- 200 g geraspte belegen kaas
- voor het serveren
- zure room
- guacamole
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Leg de kipfilet in een pan. Giet er zoveel bouillon of water over zodat de kip bedekt is. Breng op matig vuur tegen de kook aan. Leg er het deksel op en laat 30 minuten sudderen tot de kip volledig gaar is. Neem de kip uit het kooknat en laat hem afkoelen. Trek de kipfilet met je vingers of met twee vorken in sliertjes.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een steelpan. Fruit er de ui onder af en toe omscheppen in 5-8 minuten zacht in. Voeg de knoflook, komijn, oregano, 1 theelepel zout, de chilipeper en chorizo toe. Laat onder regelmatig roeren 1 tot 2 minuten bakken. Schep er de tomaten door en leg het deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Neem het deksel van de pan en laat nog 10-20 minuten koken tot de saus dikker wordt.
Verdeel de kip met saus over 4 tortilla's. Verdeel de kaas over het kipmengsel op de tortilla's. Leg er een andere tortilla bovenop. Verhit de overgebleven olie in een anti-aanbak koekenpan. Leg er zodra de olie heet is een quesadilla in. Draai het vuur lager en bak 2-3 minuten tot de onderkant van de quesadilla bruin is. Keer om en bak de andere kant 2-3 minuten. Leg de quesadilla op een vuurvast bord en houd hem warm in de voorverwarmde oven. Bak de rest van de quesadilla's.
Garneer elke quesadilla met zure room en guacamole. Snijd in punten. Geef er eventueel rijst en bonen bij voor een meer vullende maaltijd.
Kookboek
Het recept 'Quesadilla's met kip en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Taco's, quesadilla's & burrito's
Laura Washburn
Dit boek bevat een schat aan innovatieve vullingen voor taco's, burrito's en quesadilla's die iedere kok zullen inspireren tot het zelf maken van al dat heerlijks... lees verder
© Good CookQuesadilla tips
Reacties op dit recept
- Wesselien Heerlijk, lekker pittig.