Lamstaco's met relish van linzen en maïs
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 laurierbladeren
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 500 g lamsgehakt
- 150 g diepvrieserwtjes
- 3 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 8 volkorentortilla's, opgewarmd
- hete chilisaus, voor het serveren
- partjes citroen, voor het serveren
- voor de relish
- 220 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 middelgrote tomaat, fijngehakt
- handvol korianderblaadjes, gehakt
- sap van 1 citroen
Bereiden
Meng voor de relish alle ingrediënten in een kom. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en meng goed. Dek af en bewaar.
Verhit de olie in een zware steelpan. Voeg de laurierbladeren toe en bak ze een paar seconden tot ze geuren. Voeg de ui toe en bak op lage temperatuur tot hij zacht en goudgeel is. Bak het lamsgehakt rul met behulp van een houten lepel. Blijf roeren en schudden terwijl je het bakt tot het bruin is. Voeg de bevroren erwtjes, komijn, paprika en kaneel toe. Breng op smaak met zout en meng goed. Dek af en laat op lage temperatuur ongeveer 40 minuten zacht bakken, onder af en toe roeren.
Schep het lamsgehaktmengsel op de tortilla's. Bedek met relish en hete chilisaus. Serveer met partjes citroen.
Kookboek
Het recept 'Lamstaco's met relish van linzen en maïs' is afkomstig uit het kookboek...
Tasty Express
Sneh Roy
'Tasty Express' nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic... lees verder
© Aerial Media Company