Taco's met stukjes kip
bereiden
Ingrediënten
- 600 g kipfilet
- kippenbouillon of groentebouillon of water, zoveel er nodig is
- 10 tot 12 bloemtortilla's, warm gemaakt
- 200 g feta of queso fresco, verkruimeld
- voor het serveren
- salsa van geroosterde tomaten
- guacamole
- takjes verse koriander
- pikante saus (zoals Tabasco)
- partjes limoen
Bereiden
Doe de kipfilet in een pan. Giet er zoveel bouillon of water bij dat hij onderstaat. Breng alles op smaak met zout als je water of ongekruide bouillon gebruikt.
Breng op matig vuur tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen tot de kip helemaal gaar is. Neem de kip uit het kooknat en laat hem even afkoelen. Trek het vlees met je handen of met twee vorken in stukjes. Proef even en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Schik voor het serveren de stukjes kip in het midden van elke tortilla. Strooi er een handvol verkruimelde feta over. Schep er wat salsa van geroosterde tomaten en wat guacamole over. Garneer met een toefje verse koriander. Serveer meteen. Geef er extra salsa van geroosterde tomaten, guacamole, pikante saus en partjes limoen bij.
Kookboek
Het recept 'Taco's met stukjes kip' is afkomstig uit het kookboek...
Taco's, quesadilla's & burrito's
Laura Washburn
Dit boek bevat een schat aan innovatieve vullingen voor taco's, burrito's en quesadilla's die iedere kok zullen inspireren tot het zelf maken van al dat heerlijks... lees verder
© Good Cook