Taco's met tropische kip

  • 6 stuks
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel avocado-olie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 6 maïstortilla's
  • voor de toppings
  • 240 ml pico de gallo met ananas (zie onderaan het recept)
  • fijngesneden korianderblaadjes
  • queso fresco (o.a. online) of feta, verkruimeld
  • morita-aioli (zie onderaan het recept)
  • limoensap, naar smaak

Bereiden

Wrijf de kipfilets rondom in met de avocado-olie, het knoflookpoeder, chilipoeder, zeezout en peper.

Verhit een grote (gietijzeren) koekenpan op hoog vuur. Leg de kipfilets in de pan en braad 1 minuut aan, tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Keer om, zet het vuur lager en laat 10 tot 15 minuten met een deksel op de pan garen. Werp af en toe een blik in de pan en voeg een eetlepel water toe als de kip droog lijkt. Leg het deksel weer terug, zodat het vlees door de stoom sappig blijft.

Haal de kipfilets als ze gaar zijn uit de pan, laat 3 minuten rusten op een snijplank en snijd dan in repen van 1 cm.

Verwarm de tortilla's kort in een comal of gietijzeren koekenpan. Stel dan de taco's samen: verdeel het kipmengsel over de tortilla's en garneer met de pico de gallo met ananas, queso fresco en wat morita-aioli. Besprenkel met limoensap.

Zelfgemaakte pico de gallo met ananas

Snijd met een scherp mes de schil van ¼ ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in schijven van 5 mm. Gril de ananasschijven 2 tot 3 minuten per kant op een barbecue of in een grillpan op middelhoog vuur, tot je donkere grillstrepen ziet. Laat afkoelen. Snijd de gegrilde ananas in kleine blokjes en voeg toe aan een middelgrote mengkom. Snijd 3 grote tomaten, ¼ gepelde rode ui en 2 jalapeño's (steeltjes verwijderd) in blokjes en voeg met de fijngesneden blaadjes van 8 takjes verse koriander toe aan de mengkom. Meng alles door elkaar. Voeg het sap van 2 limoenen, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zwarte peper en naar smaak wat zout toe. Roer door en breng indien nodig verder op smaak. Maak de pico de gallo pittiger met meer jalapeño's, zoeter met meer ananas of zuurder met meer limoensap. Serveer direct of bewaar 3 tot 5 dagen afgedekt in de koelkast.

Zelfgemaakte morita-aioli

Voeg 2 eidooiers, 4 geraspte teentjes knoflook, 1½ theelepel citroensap, 1 eetlepel moritapuree of chipotlepuree (o.a. online verkrijgbaar), ½ theelepel zwarte peper ½ theelepel zout toe aan een keukenmachine. Laat de keukenmachine op middelhoge snelheid draaien en voeg langzaam 240 ml avocado-, druivenpit- of olijfolie in een dun straaltje toe, tot de salsa glad is. Zorg ervoor dat de keukenmachine niet te heet wordt, wat kan gebeuren als hij op te hoge snelheid of te lang draait, want dan zal de salsa schiften. Voeg een eetlepel water toe als de salsa te dik is en geen geheel wordt. Serveer direct of bewaar 2 tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Taco's met tropische kip' is afkomstig uit het kookboek...

Tasty taco's

Victoria Elizondo

De lekkerste en originele taco's maak je gewoon zelf thuis met 'Tasty taco's' van de Mexicaanse Victoria Elizondo. Meer dan 60 taco's die doordeweeks snel op tafel staan, of wat uitgebreidere recepten voor het weekend; met vegetarische... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Taco recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!