Kipfajitas met tortilla's
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, in partjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 500 g kippendijen, in reepjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder (mild of heet, naar keuze)
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- sap van ½ limoen
- om te serveren:
- wraptortilla's (verpakking met 8 stuks)
- 1 klein bekertje zure room (125 ml), naar smaak
- 1 zakje geraspte kaas (175 g)
- 1 bakje guacamole, naar smaak
Bereiden
Verhit de olijfolie in een (hapjes-)pan en fruit de ui en knoflook daar een minuut of 5 in. Voeg de kip toe, zet het vuur hoger en schroei de kipreepjes dicht. Bestrooi met de specerijen, voeg de paprika toe en roer alles even door. Voeg het limoensap toe en breng op smaak met zwarte peper. Bak 5 à 10 minuten tot de kip gaar is.
Verwarm de tortilla's en vul ze met het kipmengsel. Schep er aan tafel nog lekker een lepel zure room, wat geraspte kaas en guacamole over en je Mexicaanse feest is compleet.
Kookboek
Het recept 'Kipfajitas met tortilla's' is afkomstig uit het kookboek...
Wat eten we vandaag?
Susan Aretz
Eén keer per week boodschappen doen, minder eten verspillen en elke avond snel aan tafel. 'Wat eten we vandaag?' is een perfect hulpmiddel voor drukke... lees verder
© Unieboek Spectrum