Mexicaanse tortillataart
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
bevat per portie
- 1055 kcal
- 47 g eiwit
- 69 g vet
- 61 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 grote rode paprika, in kleine blokjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 g maïs (blik)
- 500 g rundergehakt
- 1 rijpe banaan, in kleine stukjes
- 50 g rozijnen
- 200 ml gezeefde tomaten
- 1-2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 4 tortilla's
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 200 ml crème fraîche
- 150 g jong belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de winterwortel, bleekselderij, paprika en bosui in ca. 3 minuten zachtjes beetgaar. Voeg de knoflook toe aan de gefruite groente en schep de maïs erdoor. Schep ze op een bord.
Bak het gehakt in het bakvet rul. Roer de banaan met de rozijnen, gezeefde tomaten en Mexicaanse kruiden door het gehakt en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel, om dikker te worden.
Vet een lage taartvorm in en leg een tortilla op de bodem. Verdeel een derde van het gehakt erover, strijk een volle lepel crème fraîche erover uit en schep hierop een derde van de groente. Strooi er een beetje kaas en koriander over en leg hierop een tweede tortilla. Herhaal dezelfde volgorde nog twee keer. Strijk de rest van de crème fraîche over de bovenste tortilla uit en strooi de rest van de kaas en koriander erover. Bak de tortillataart in de oven in ca. 20 minuten bruin.
Extra benodigd
Taartvorm
Bron
Het recept 'Mexicaanse tortillataart' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Kiian Oksana | Shutterstock.com