Oosterse wraps met kip en mango
bereiden
Ingrediënten
- ½ mango, in reepjes
- 2 kant-en-klare tortilla's
- enkele blaadjes sla (eventueel)
- 1 gegaarde kipfilet (gebakken, gebraden, gestoomd…), in reepjes of 4 plakjes kipfilet (vleeswaar)
- ½ kleine rode ui, in halve ringen
- 1 pruimtomaat, in blokjes
- voor de oosterse dressing
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- sap van ½ limoen
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Doe de sesamolie, de sojasaus en het limoensap in een kom. Voeg de knoflook toe en roer even om. Doe de mangoreepjes in de dressing.
Leg een tortilla op een bord. Leg enkele blaadjes sla in het midden van de tortilla en daarna enkele kipreepjes, wat ui, tomatenblokjes en gemarineerde mango. Lepel nog wat dressing over de kip.
Vouw nu de onderkant naar boven en daarna de linker- en de rechterkant naar binnen, zodat je een 'zakje' krijgt. Vind je dat zakje nog niet genoeg gevuld, schep er dan nog wat vulling in. Maak op dezelfde wijze de tweede wrap.
Kookboek
Het recept 'Oosterse wraps met kip en mango' is afkomstig uit het kookboek...
Studentenkookboek
diverse auteurs
Voor een eenvoudige, snelle hap, een gezonde wok of een budgetvriendelijke, zelfbereide magnetronmaaltijd. In dit kookboek vind je gerechten voor alle gelegen... lees verder
© Standaard UitgeverijWraps tips
Reacties op dit recept
- Louise Een overheerlijke wrap op een warme dag. Ik maakte hem met repen gerookte kipfilet en deed er nog 3 plakjes uitgebakken ontbijtspek bij.