Spring wrap
bereiden
Ingrediënten
- 1½ schep sojayoghurt
- ½ eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- ¼ teentje knoflook, gesnipperd
- beetje gedroogde, versnipperde munt
- mespunt gedroogde dille
- sap van ¼ citroen
- ½ paprika, zonder zaadjes en in blokjes
- ¼ komkommer, in blokjes
- 2 radijsjes, in blokjes
- ½ kleine rode ui, gesnipperd
- 1 volkorenwrap
- 1 eetlepel (sango)kiemen
- 1 theelepel shoyu
- blaadjes tuinkers
Bereiden
Doe de sojayoghurt met de olie, knoflook, munt, dille en wat citroensap in een kom en pureer dit kort zodat een lobbige saus ontstaat. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Meng de yoghurtsaus met de groenteblokjes en rode ui.
Rooster de wrap kort in de koekenpan. Laat hem niet te krokant worden, dan rolt hij lastig op. Leg de wrap op een bord. Besmeer de wrap met het yoghurtmengsel en maak af met kiemen, een beetje versgemalen zwarte peper, een paar druppeltjes shoyu en wat tuinkers. Rol de wrap op of serveer als pizza.
Variatietip
Met wraps kun je eindeloos variëren. Voeg toe waar je zin in hebt. Denk aan verse geblancheerde tuinbonen, verse doperwten, een tuinbonenhummus, gegrilde courgette of aubergine, baba ganoush (een oosters auberginemengsel), een restje quinoa van de vorige dag, verse sla en spinazie met geroosterde nootjes en hummus, en ga zo maar door.
Kookboek
Het recept 'Spring wrap' is afkomstig uit het kookboek...
Plant power
Lisette Kreischer
In dit boek onthult Lisette 96 van haar favoriete ecofabulous recepten, waarmee je als vegan, vegatariër of flexitariër elke dag eindeloos kunt variëren... lees verder
© Kosmos Uitgevers