Volkorenwrap-ontbijtquiche

1 persoon
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

403 kcal
31 g eiwit
18 g vet
29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 medium volkorentortilla
  • 2 eieren
  • 2 plakjes kipfilet (alternatief: plantaardig beleg of weglaten)
  • 1 puntpaprika, gehalveerd en dan in dunne ringen gesneden
  • 1 lente-ui, in kleine ringen gesneden
  • 30 g geraspte 30+-kaas (alternatief: plantaardige kaas)
  • 3 takjes peterselie (alternatief: gedroogde bieslook)
  • 2 takjes verse bieslook, fijngehakt (alternatief: gedroogde bieslook)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kluts de eieren los in een ruime kom. Scheur de plakjes kipfilet in kleine stukjes. Meng ze door de eieren, samen met de paprika, lente-ui, de helft van de kaas, de blaadjes van de bladpeterselie, bieslook, peper en zout.

Druk een tortilla in een ovenschaaltje en zorg dat de hoekjes omhoog staan. Giet hier het eimengsel heen en verdeel de overige kaas hier overheen.

Bak de quiche af in de oven voor 30 minuten of tot het ei gestold is.

Extra benodigd

Ovenschaaltje (bijv. van Bamifit, maat L)

Tip

Deze quiche is een superhandige manier om overgebleven (groente)restjes uit de koelkast op te maken. Maak hem eens met gerookte zalmfilet, stukjes courgette en spinazie! Of wat dacht je van tomaten, pesto en mozzarella? Dat wordt smullen!

Opmerking

Ondanks dat ik een zoete ontbijter ben kan mijn hartje ook zeker sneller gaan kloppen van quiches en hartige taarten. En waarom zou je daar niet mee mogen ontbijten? Ik vind het erg leuk om te knutselen met zelfgemaakte bodems en originele alternatieven, en zodoende kwam ik op deze megalekkere en knapperige tortillabodem. Het is supersimpel om in elkaar te flansen, en dus perfect voor als je net je bed uit gerold bent. Eenmaal in de oven geschoven, heb je mooi de tijd om je klaar te maken voor de dag, die je dan heerlijk kunt starten met deze smaakvolle en zomerse ontbijtquiche!

Kookboek

Het recept 'Volkorenwrap-ontbijtquiche' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker fit

Amber Dresen viel 15 kilo af, terwijl ze pizza, pannenkoeken en ijs at. Te mooi om waar te zijn? Dacht het niet! Ze is namelijk een ster in gezonde alternatieven bedenken, waarbij ze vezels, eiwitten en volume aan haar gerechten toevoegt

... lees verder

© Spectrum. Beeld: Steven Pennings

Wraps tips