Wraps met kip en verse coleslaw
bereiden
Ingrediënten
- 4 kipfilets van 150 g elk
- 1 ui, in vier stukken gesneden
- 2 theelepels (van elk) kaneel, paprikapoeder, koriander en gedroogde oregano
- 1 theelepel gemalen piment
- olijfolie, om te kwasten
- 4 khobez wraps of andere dunne platte broodjes
- voor de verse coleslaw
- ¼ witte kool, fijngesnipperd
- ¼ rodekool, fijngesnipperd
- 1 wortel, grof geraspt
- 1 courgette, grof geraspt
- handvol gehakte dille
- 2 eetlepels (van elk) olijfolie, tahin en dikke yoghurt
- sap van ½ citroen
Bereiden
Snijd de kip in kleine stukjes. Leg de ui en de kip in een platte schaal en strooi de specerijen en oregano erover. Hussel alles goed door elkaar en voeg royaal peper en zout toe.
Verhit de grill op de hoogste stand. Rijg de stukjes kip op spiesjes, kwast ze in met olie en rooster ze aan beide kanten goudbruin terwijl je ze elke 5 minuten omdraait.
Maak intussen de coleslaw. Doe de groenten en dille in een kom, roer de olijfolie, yoghurt, tahin en het citroensap erdoor en voeg zout naar smaak toe.
Spreid een flinke schep coleslaw op elke wrap uit, leg er een kipspiesje op en zet ze op tafel.
Opmerking
'Als je coleslaw maakt, kun je met yoghurt met tahin, of eventueel een scheutje olie met citroensap, de smaak van de groenten delicaat en fris houden. Mayonaise vlakt ze vaak af. In dit recept combineer ik gekruide gegrilde kip met een eenvoudige coleslaw met wortel en courgette, aangemaakt met verse dille, tahin en dikke yoghurt. Grote smaken met een lekker knappertje, en veel lekkerder dan mayo op deze fris-pikante kipwrap.' - Tony Kitous
Tip
Ui en gegrilde kip gaan uitstekend samen, dus als je ervan houdt moet je zeker een paar ringetjes rauwe rode ui of geroosterde witte ui op deze wrap doen. Als je er tijdens het grillen een snufje zout op strooit worden ze sneller zacht.
Kookboek
Het recept 'Wraps met kip en verse coleslaw' is afkomstig uit het kookboek...
Comptoir Libanais Express
Tony Kitous & Dan Lepard
'Comptoir Libanais Express' bevat ruim 80 smaakvolle gerechten uit de traditionele Libanese en Noord-Afrikaanse keuken. Laat je inspireren door deze 'express'
... lees verder © Uitgeverij Terra