Coquilles met een dressing van lente-uiolie
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, fijngehakt
- 100 ml lente-uiolie (zie onderaan het recept)
- 2 eetlepels geroosterde pinda's, grof gekneusd (optioneel)
- 12 coquilles
Bereiden
Doe de plantaardige olie in een pan. Fruit de ui mooi bruin. Zeef de ui en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng 100 ml lente-uiolie met de gebakken ui en haal er indien gewenst pindanoten door.
Stoom, gril of bak in een weinig olie de coquilles tot ze gaar zijn.
Doe 1 eetlepel van het oliemengsel over de coquilles en serveer.
Lente-uiolie
Snijd het wit en het groen van 4 lente-uitjes in ringen. Verhit 100 ml plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de lente-ui toe en haal na 15 seconden van het vuur. Breng over in een vuurvaste kom en laat bij voorkeur afkoelen in de koelkast, zo blijft de mooie groene kleur van de lente-ui bewaard.
Kookboek
Het recept 'Coquilles met een dressing van lente-uiolie' is afkomstig uit het kookboek...
Hanoi street food
Tom Vandenberghe
'Hanoi street food' neemt je mee naar de bruisende hoofdstad van Vietnam en laat je proeven van de authentieke streekkeuken. Tom Vandenberghe is... lees verder
© Uitgeverij Lannoo