Gegratineerde coquilles
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 95 kcal
Ingrediënten
- 4 coquilles in de schelp
- 50 g zeekraal
- 1 sneetje oud witbrood
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 kerstomaatjes, gehalveerd
- 4 eetlepels slagroom
- 1 theelepel milde kerriepoeder
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de coquilles schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.
Overgiet de zeekraal met kokend water, laat dit goed uitlekken.
Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor.
Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover. Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen.
Roer in een kommetje de slagroom los met het kerriepoeder, de Parmezaanse kaas en het bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.
Bron
Het recept 'Gegratineerde coquilles' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau