Dorade met sinaasappel en venkel

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 venkelknol, in dunne plakken
  • 2 dorades van 500 g per stuk(schoongemaakt en geschubd)
  • ½ bosje verse dille
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel venkelzaad of anijszaad

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Knip voor de papillotes 4 stukken vetvrij papier uit en leg die in stapeltjes van twee op elkaar. Neem een kwastje en bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.

Verdeel de venkel over de 2 stukken vetvrij papier.

Leg de dorades op het bedje venkel. Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers ½ sinaasappel uit over elke dorade. Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne schil die je met een dunschiller van de sinaasappel hebt gesneden. Bestrooi met zout en peper en giet er wat olijfolie over.

Sluit de papillotes zorgvuldig hermetisch af. Zet de papillotes 15 tot 20 minuten in de oven.

Extra benodigd

Vetvrij papier

Kookboek

Het recept 'Dorade met sinaasappel en venkel' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke ovengerechtjes à la papillotes

Sandra Mahut

Je maakt niets zo snel in de keuken als papillotes. In dit boek vind je originele recepten voor ovengerechtjes met vlees, groenten en natuurlijk ook... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Dorade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!