Doradefilet met groene asperges boven thee gestoomd

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 mooie doradefilets met vel
  • 4 kleine ansjovisfilets op olijfolie, in kleine stukjes
  • 1 limoen, in vieren en dan in dunne plakjes
  • 28 groene aspergepunten
  • 10 theezakjes naar keuze

Bereiden

Controleer of er nog graatjes in de doradefilets zitten. Trek graatjes eruit met een pincet. Kerf kleine, ondiepe inkepingen in de velkant van de doradefilets. Stop er met behulp van de punt van een scherp mes de stukjes ansjovis en plakjes limoen in.

Spoel de aspergepunten onder de koude kraan en stoom ze in ongeveer 6 minuten gaar in de stoompan. Leg ze op een schaal, dek af met een vochtige theedoek en houd ze warm. Gooi het water in de stoompan weg.

Breng 1½ liter water in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, doe er de theezakjes in en laat goed trekken. Giet de thee, zonder zakjes, in de stoompan. Leg de doradefilets in de stoommand en stoom ze in 12 tot 15 minuten gaar boven de thee.

Schik de asperges op individuele borden. Leg er de doradefilets op. Bestrooi met zout en peper.

Tips

In plaats van thee om de vis boven te stomen, kun je ook citroen gebruiken. Een saus is er ook lekker bij, maar houd het wel simpel. Serveer bijvoorbeeld met een beurre blanc (wijn-botersaus). Met zo'n lekkere vis is een beetje extra vergine olijfolie ook al gauw meer dan voldoende.

Kookboek

Het recept 'Doradefilet met groene asperges boven thee gestoomd' is afkomstig uit het kookboek...

Het stomen boek

Schotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder

© Good Cook

Dorade tips