Forel met mierikswortel uit de oven
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
bevat per portie
- 350 kcal
- 30 g eiwit
- 22 g vet
- 7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 25 g bacon, in kleine stukjes
- 1 sneetje oud witbrood
- ½ pakje roomkaas met mierikswortel
- 1 takje peterselie, fijngeknipt
- 2 kleine forellen
- citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel boter. Bak de sjalot en de bacon 5 minuten tot de bacon knapperig is. Schep het mengsel in een diep bord. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel ze boven het baconmengsel. Voeg de roomkaas en de peterselie toe. Meng alles met een vork door elkaar.
Vul de buikholtes van de forellen met het roomkaasmengsel. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Leg ze in een wijde ovenschaal. Smelt de rest van de boter en bestrijk de forellen ermee. Laat ze in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Lekker met gekookte (peterselie)aardappeltjes.
Bron
Het recept 'Forel met mierikswortel uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com