
Garnalencocktail met gerookte zalm
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 139 kcal
Ingrediënten
- 50 g lightmayonaise
- 2 theelepels tomatenketchup
- ½ theelepel worcestersaus
- ¼ theelepel selderijzout (naar keuze)
- 200 g gekookte, gepelde grote garnalen uit de diepvries, ontdooid
- 2 kropjes miniromaine (little gem), blaadjes losgehaald
- 12 kerstomaten
- ¼ komkommer, in plakjes
- 100 g gerookte zalm, in brede reepjes
- ½ theelepel paprikapoeder
- versgemalen zwarte peper
- citroenpartjes, voor erbij
Bereiden
Meng de mayonaise, ketchup, worcestersaus, desgewenst het selderijzout en royaal peper in een kom. Roer de garnalen erdoor. Schik de slablaadjes in wijde coupes of snijd ze in dunne reepjes en doe ze in hoge wijnglazen.
Schik de tomaten en komkommer op de sla en schep de garnalencocktail erover. Leg wat reepjes zalm op de garnalen en strooi er een beetje paprikapoeder en peper over. Leg er een citroenpartje bij om erboven uit te knijpen en serveer.
Kookboek
Het recept 'Garnalencocktail met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Echte mannen-dieet
Dave Myers & Si King
In het kookboek 'Echte mannen-dieet' van Dave Myers en Si King vind je geen groene smoothies en superfood, maar stoere, slimme gerechten vol smaak die... lees verder
© Kosmos Uitgevers