Gegrilde zalm met een vinaigrette met gegrilde citroen
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van 150 g
- 10 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 citroenen, gehalveerd
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
- 2 eetlepels kleingesneden bieslook
Bereiden
Zet de contactgrill aan of laat een grillpan heet worden. Bestrijk de vis met de 2 eetlepels olijfolie en bestrooi hem met zout. Gril tot de vis stevig aanvoelt en mooi bruin is, afhankelijk van de dikte zo'n 4 minuten per kant.
Vergeet niet tegelijkertijd de citroenen voor de vinaigrette te grillen! Gril ze naast de zalm met de snijkant omlaag, tot ze zacht en licht geblakerd zijn. Leg de zalm op een bord en laat hem rusten terwijl je de vinaigrette maakt.
Pers de gegrilde citroenen uit boven een kom (dit moet ongeveer 80 ml rokerig, iets zoet sap opleveren). Klop 8 eetlepels olijfolie erdoor, roer de kruiden erin en breng op smaak met peper en zout. Schenk de vinaigrette over de zalm en serveer direct.
Opmerking
Vis en citroen zijn een betrouwbare combinatie. Je kunt echter een nieuwe sensatie creëren als je de citroenen grilt, waardoor al het sap wordt gekaramelliseerd en ze bijna geroosterd smaken.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde zalm met een vinaigrette met gegrilde citroen' is afkomstig uit het kookboek...
(H)eerlijk
Gwyneth Paltrow
Dit kookboek helpt je echt heerlijk voedsel te ontdekken waardoor je je fit en energiek gaat voelen. '(H)eerlijk' is geschikt voor iedereen, of je nu een specifiek... lees verder
© Kosmos Uitgevers