Gerookte zalm rolletjes met avocado en grapefruit

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 grote rijstvellen
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 flinke avocado
  • ½ grapefruit
  • 8 takjes kervel
  • 4 eetlepels kiemgroenten (prei of radijs)
  • voor de saus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels grapefruitsap
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • ¼-½ theelepel geraspte gemberwortel (naar keuze)

Bereiden

Leg 1 rijstvel op een schone, vochtige theedoek. Leg er een tweede vochtige theedoek op en leg daarop weer een rijstvel. Doe hetzelfde met de andere rijstvellen, zodat ze vochtig worden.

Snijd de zalm in 4 lange reepjes. Schil de avocado, halveer hem in de lengte en verwijder de pit. Snijd elke helft in de lengte in vieren. Schil de grapefruit, haal de partjes los en snijd ze tussen de vliezen vandaan. Was de takjes kervel en dep ze droog.

Leg aan de rand van een rijstvel 1 reepje zalm, 1 partje grapefruit, 2 reepjes avocado en 2 takjes kervel. Vouw het rijstvel voorzichtig om de vulling, zodat je een soort loempia krijgt. Doe hetzelfde met de andere 3 rijstvellen en de rest van de ingrediënten. Wikkel de rolletjes in plasticfolie en leg ze in de koelkast.

Klop voor de saus de olijfolie, het grapefruitsap, de chilisaus, gember en een snufje zout door elkaar tot een lobbige massa.

Haal vlak voor het opdienen de rolletjes uit de folie en snijd ze doormidden. Garneer met de kiemgroenten en een paar druppeltjes van de saus.

Extra benodigd

Plasticfolie

Tips

Rijstvellen en goede zoete chilisaus zijn verkrijgbaar bij toko's en sommige goed gesorteerde supermarkten. Wil je dit hapje een dag van tevoren al maken, besprenkel de avocado dan met wat citroensap, zodat hij niet bruin wordt.

Kookboek

Het recept 'Gerookte zalm rolletjes met avocado en grapefruit' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood

In dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Gerookte zalm tips