Gerookte zalm op romige piperade met gnocchi
bereiden
Ingrediënten
- 2 rode paprika's, grof gesneden
- 2 uien, in dikke plakken
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gerooktepaprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes
- ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 50 ml kookroom
- 600 g verse gnocchi
- 4 zalmfilets van ca. 150 g
- 50 g roomboter
- ½ citroen, in partjes
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een directe opstelling met het gietijzeren grillrooster en verwarm tot 190 °C.
Meng de paprika en ui met de helft van de olijfolie en wat peper en zout. Leg de groenten op het rooster en gril enkele minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg apart.
Zet de skillet op het rooster om voor te verwarmen. Leg de cederhouten rookplank ernaast.
Verhit de overige olijfolie in de skillet en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de tomatenblokjes en voeg de Italiaanse kruiden en de kookroom toe. Breng aan de kook.
Voeg de gnocchi, gegrilde paprika en ui samen met 100 ml water toe aan de saus en verwarm 5 minuten mee.
Leg de zalm intussen op het cederhouten plankje en bestrooi met peper en zout. Rook tot ze een kerntemperatuur van 42 °C hebben.
Leg de gerookte zalmfilets op de piperade en garneer met de partjes citroen.
Extra benodigd
Gietijzeren grillrooster, skillet, cederhouten rookplank, kernthermometer
Tips
Je kunt de zalm ook met een rub voor vis kruiden in plaats van peper en zout. Liever vegetarisch? Vervang de zalm dan door een gebakken ei of tofu.
Kookboek
Het recept 'Gerookte zalm op romige piperade met gnocchi' is afkomstig uit het kookboek...
De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten
Zowie Tak
Met 'De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten' van Zowie Tak ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of dat nu nasi goreng is of een entrecote met chimichurri
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Sven ter Heide