Gemarineerde haring-rolletjes met augurk
bereiden
wachten
Bevat per portie
40 kcal
4 g eiwit
2 g vet
1 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 150 ml rode wijn
- 100 ml rodewijnazijn
- ½ eetlepel mosterdzaadjes
- ½ eetlepel vierseizoenen peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 6 zoute haringen
- 12 kleine zoetzure augurkjes, in de lengte gehalveerd
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
Bereiden
Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, mosterdzaadjes en peperkorrels. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken.
Klap de haringen open en snijd de staartjes weg. Snijd eerst de filets los en snijd dan elke filet in de lengte doormidden. Rol elk stuk haring rond een augurkje, steek ze vast met een cocktailprikker en zet deze rolletjes naast elkaar in een ondiepe schaal. Strooi de sjalotjes erover.
Schenk de warme marinade over de haringrolletjes en laat dit afkoelen. Laat de haringrolletjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast 4-6 uur marineren.
Extra benodigd
Cocktailprikkers, plasticfolie
Vervangende vis
Verse sardines, verse ansjovis, gerookte sprotfilet
Kookboek
Het recept 'Gemarineerde haring-rolletjes met augurk' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis