Haringtartaar met appel
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 220 kcal
- 15 g eiwit
- 14 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 stevige appels (Elstar)
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 2 eetlepels citroensap
- ½ eetlepel gembersiroop
- 4 zoute haringen, in kleine blokjes
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
- 2-3 eetlepels olijfolie
- toefjes veldsla voor garnering
Bereiden
Houd een kwart appel apart. Schil de rest van de appels en snijd ze in piepkleine blokjes. Meng de appel met het bieslook, 1 eetlepel citroensap en de gembersiroop.
Zet de uitsteekvorm op een bordje en schep 1∕8 deel van de haring erin. Schep hierop een kwart van het appelmengsel en daarop weer 1∕8 deel van de haring. Druk dit goed aan en trek voorzichtig de vorm omhoog. Maak op dezelfde manier nog drie bordjes op.
Roer de rest van het citroensap met ½ theelepel grof gemalen zwarte peper, mierikswortel, 2 eetlepels water en de olijfolie tot een dressing. Voeg zout naar smaak toe. Sprenkel wat van de dressing over de haringtaartjes en druppel de rest eromheen. Garneer met flinterdunne appelpartjes en toefjes veldsla.
Extra benodigd
Ronde uitsteekvorm van 5-6 cm en 4 cm hoog
Vervangende vis
Half om half verse en gerookte zalm
Kookboek
Het recept 'Haringtartaar met appel' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis