Haringtartaar op roggebrood
- 6 stuks
- 10 min
- waardering 8
- Hapje
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 110 kcal
- 7 g eiwit
- 4 g vet
- 11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 zoute haringen
- 1 eetlepel fijngehakt peterselie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels zure room
- 3 sneetjes donker roggebrood
Bereiden
Verwijder de staartjes van de haringen. Snijd de vis in zeer kleine stukjes. Meng er de helft van de peterselie en het sjalotje door.
Meng de mosterd met crème fraîche en zwarte peper.
Snijd de roggesneetjes diagonaal door. Besmeer ze met het mosterd-roommengsel, verdeel de haringtartaar erover en strooi de rest van de peterselie erover.
Bron
Het recept 'Haringtartaar op roggebrood' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau