Geroerbakte inktvis met zwarte pasta en rucola
bereiden
Bevat per portie
445 kcal
31 g eiwit
11 g vet
60 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g inktvis, schoongemaakt, koppen en lijfjes gescheiden
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie, plus wat extra
- 6 lente-uitjes, fijngesneden
- 350 g zwarte pasta, gekookt en uitgelekt
- 150 g rucola, fijngesneden
- schijfjes citroen, voor erbij
Bereiden
Snijd de inktvislijfjes in 1 cm brede ringetjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak alle inktvisdelen in 3-4 minuten bijna gaar. Roer de lente-uitjes erdoor, doe er peper en zout bij en bak het geheel nog eens 3 minuten. De tentakels moeten helderroze zijn.
Voeg de pici en 100 ml kookvocht toe. Roer het mengsel goed en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de rucola erdoor. Serveer met citroen en een scheutje olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Geroerbakte inktvis met zwarte pasta en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Het mediterrane dieet kookboek
Susie Theodorou
Dit praktische dieet kookboek bevat 120 recepten met als basis verse, eenvoudige en seizoensgebonden ingrediënten. Het mediterrane dieet is rijk aan plantaardige producten (groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten en noten), vis, kip, zuivel en olijfolie
... lees verder © Spectrum