Gevulde inktvis
bereiden
Ingrediënten
- 6 calamares (pijlinktvissen) van ca. 12 cm lengte
- 150 g rundergehakt
- 1 bosje peterselie, fijngesneden
- 100 g gekookte rijst
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje koriander, fijngesneden
- 1 eetlepel tomatensaus
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel karwijzaad
- 1 theelepel tomatenpuree
Bereiden
Spoel de inktvisjes af, maak ze schoon en leg ze apart.
Roer in een kom het gehakt, de peterselie, zout, ½ theelepel peper, de rijst en de helft van het paprikapoeder door elkaar. Vul de inktvisjes met dit mengsel en sluit de openingen af met cocktailprikkers.
Pel de teentjes knoflook en wrijf ze met de koriander fijn in een vijzel. Roer in een grote pan de tomatensaus, de olie, het knoflook en de koriander door elkaar. Voeg het karwijzaad en de rest van het paprikapoeder toe. Giet er 200 ml water bij en breng het mengsel aan de kook.
Leg de gevulde inktvisjes in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Leg een deksel op de pan en stoof de inktvisjes in ca. 20 minuten gaar.
Extra benodigd
Vijzel, cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'Gevulde inktvis' is afkomstig uit het kookboek...
De keuken van Marokko
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui
Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, cous-cous, bijgerechten, desserts
... lees verder © Uitgeverij TerraInktvis tips
Reacties op dit recept
- Hetty Lekker recept, redelijk makkelijk te maken ook. Wel een gepriegel om de inkvisjes goed te vullen. Karwijzaad kan wat overheersend zijn, als je er niet zo van houd kun je er ook wat minder in doen. Rundergehakt is wat veel, ik had aan 100 gram genoeg om goed te kunnen vullen. Goede combinatie zo maar ik ga het ook eens proberen met vegetarisch gehakt of iets anders. Het was in elk geval LEKKER!