Knapperige vissticks van koolvis

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 205 kcal
  • 15 g eiwit
  • 8 g vet
  • 20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g koolvisfilet
  • sap van ½ citroen
  • ½ theelepel viskruiden
  • 50 g polenta
  • 50 g gedroogd broodkruim
  • 1 ei, licht losgeklopt
  • 2 eetlepels olijfolie, om te besprenkelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de vis in 8 stukken en schenk het citroensap erover.

Meng de viskruiden, de polenta en het broodkruim op een bord. Doop de vis in het geklopte ei en wentel door het polenta-broodkruimmengsel. Doe dit met alle stukken vis en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel de stukken vis met olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven, keer ze halverwege.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Knapperige vissticks van koolvis' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetgerechten

diverse auteurs

Lekker hoeft niet duur te zijn. Dit kookboek staat vol met recepten die dat bewijzen: koken met kliekjes, 'zuinige soepen', voordelige familiemaaltijden en lunches... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Koolvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!